Zapekané jablká s ovsenými vločkami, medom a škoricou
Ingrediencie: Kokosový olej (na vymastenie formičiek) Ovsené vločky Čerstvé maslo Rôzne orechy Med Škorica Jablká/Hrušky
Postup: Jabĺčka, či hrušky, si poriadne umyjeme a nakrájame si ich na tenké plátky, tzv., "mesiačiky". Misky si vymastíme kokosovým olejom/maslom, na spodnú vrstvu nasypeme ovsené vločky, na ktoré ukladáme napríklad jabĺčka (koľko sa len zmestí). Prekvapkáme ich domácim medom, "pocukríme" škoricou a ukladáme na ne pekanové a vlašské orechy. Na vrch opäť posypeme ovsenými vločkami, prekvapkáme medom, posypeme škoricou, ukladáme pekanové orechy, pridávame na plátky nakrájané čerstvé maslo. Dáme zapiecť na 150°C a pečieme zhruba 10-15 minút, až do zlatista, kým sa maslo úplne nerozpustí. Zdroj: www.refresher.sk
