Makovo-malinová DIA tortička
March 15, 2015
Ingrediencie:
Na cesto:
19 dkg múky - použila som múkovú zmes so zníženým obsahom sacharidov
1/2 čajovej lyžice sódy bikarbóny
Sladidlo, zodpovedajúce 2,5 dkg cukru - ja som použila sladidlo "1:4" so zníženým obsahom sacharidov
50 dkg kokosového oleja + 1 čajová lyžica na vymastenie formy
1 dl kokosového mlieka (ja som použila prášok na kokososvé mlieko+vodu)
Na plnku:
1,2 dl kokosového mlieka (ja som použila prášok na kokososvé mlieko+vodu)
5 dkg mletého maku
20 dkg smotanového syrového krému
10 dkg bieleho jogurtu
2 vajíčka
štipka vanilky
3 dkg škrobovej múky (tapioka)
1 dkg kokosovej múky
Sladidlo zodpovedajúce 50 dkg cukru - ja som použila cca 6,5 dkg sladidla "1:4" so zníženým obsahom sacharidov
20 dkg čerstvých malín
nasekané madle (posyp)
Postup:
1.Zohrejeme mlieko (na plnku), privedieme do varu.
2.K horúcemu mlieko pridáme mletý mak….necháme obstáť kým pripravíme cesto.
3.Pripravíme cesto: pomiešame múku, sódu bikarónu a škoricu, rovnako cukor s mliekom a roztopeným kokosovým olejom. Zmesy dobre pomiešame.
4.Dno formy (priemer: 20 cm) pretrieme kokosovým olejom a posypeme múkou (kokosová, celozrnná…akú nájdete doma).
5.Na jemne pomúčnenej doske cesto vyvaľkáme natenko a formu vyložíme cestom - aj okraj.
6.Predhrejeme rúru na 180°.
7.Pripravíme plnku: mlieko s makom pomiešame so syrovým krémom, jogurtom, vajíčkami, cukrom/sladidlom, škrobovou múkou a kokosovou múkou.
8.Plnku prelejeme do cestom vyloženej formy do ktorej vložíme aj maliny.
9.Vrchnú časť posypeme nasekanými mandlami a pečieme na 180° 55-60 min. (poslednú pol hodinu som piekla tortičku iba z hora, aby sa cesto nepripieklo z dola).
10.Podávame po vychladnutí.




join us
for the
PARTY
Recipe Exchange @ 9pm!