Makovo-malinová DIA tortička
Ingrediencie: Na cesto: 19 dkg múky - použila som múkovú zmes so zníženým obsahom sacharidov 1/2 čajovej lyžice sódy bikarbóny Sladidlo, zodpovedajúce 2,5 dkg cukru - ja som použila sladidlo "1:4" so zníženým obsahom sacharidov 50 dkg kokosového oleja + 1 čajová lyžica na vymastenie formy 1 dl kokosového mlieka (ja som použila prášok na kokososvé mlieko+vodu)
Na plnku: 1,2 dl kokosového mlieka (ja som použila prášok na kokososvé mlieko+vodu) 5 dkg mletého maku 20 dkg smotanového syrového krému 10 dkg bieleho jogurtu 2 vajíčka štipka vanilky 3 dkg škrobovej múky (tapioka) 1 dkg kokosovej múky Sladidlo zodpovedajúce 50 dkg cukru - ja som použila cca 6,5 dkg sladidla "1:4" so zníženým obsahom sacharidov 20 dkg čerstvých malín nasekané madle (posyp)
Postup: 1.Zohrejeme mlieko (na plnku), privedieme do varu. 2.K horúcemu mlieko pridáme mletý mak….necháme obstáť kým pripravíme cesto. 3.Pripravíme cesto: pomiešame múku, sódu bikarónu a škoricu, rovnako cukor s mliekom a roztopeným kokosovým olejom. Zmesy dobre pomiešame. 4.Dno formy (priemer: 20 cm) pretrieme kokosovým olejom a posypeme múkou (kokosová, celozrnná…akú nájdete doma). 5.Na jemne pomúčnenej doske cesto vyvaľkáme natenko a formu vyložíme cestom - aj okraj. 6.Predhrejeme rúru na 180°. 7.Pripravíme plnku: mlieko s makom pomiešame so syrovým krémom, jogurtom, vajíčkami, cukrom/sladidlom, škrobovou múkou a kokosovou múkou. 8.Plnku prelejeme do cestom vyloženej formy do ktorej vložíme aj maliny. 9.Vrchnú časť posypeme nasekanými mandlami a pečieme na 180° 55-60 min. (poslednú pol hodinu som piekla tortičku iba z hora, aby sa cesto nepripieklo z dola). 10.Podávame po vychladnutí.

