Mrkvová torta

March 22, 2015

 

Ingredience:
10 dkg kokosovej múky
10 vajíčok
5 väčších mrkviev (cca 35 dkg)
1/2 čajová lyžica sódy bikarbony
štipka vanilky
1/2 čajová lyžica škorice
8 dkg hrozienok
22 dkg medu + 3 lyžice medu do krému
1/2 dl mlieka (požila som sušené kokosové mlieko a vodu)
40 dkg mascarpone (použila som smotanový syr)
2 lyžice citrónovej šťavy
3 lyžice džemu
orechy na zdobenie

 

Postup:
1.Predhrejeme rúru na 180°.
2.Sekáčikom nasekáme mrvku.
3.Pomiešame kokosovú múku, sódu bikarbónu, vanilku a škoricu.
4.Vyšlaháme vajíčka s mliekom, pridáme med a zmes dobre pomiešame.
5.Pomiešame suché ingredience (bod 3.) a tekuté ingrediencie (bod 4.).
6.Pridáme k zmesy hrozienka a nasekanú mrkvu.
7.½ zmesy prelejeme do 20 cm priemerovej vymastenej formy a druhú polovicu do druhej vymastenej formy s 20 cm priemerom.
8. Pečieme ich spolu (alebo zvlásť) na 180° cca 40 min.
9.Pripravíme krém: pomiešame mascarpone/syrový krém s medom a citrónovou šťavou.
10.Keď sa korpusy upiekli (aspoň jeden z nich), natrejeme džemom prvý korpus/dolnú vrstvu torty.
11.Počkáme kým korpusy vychladnú a odstránime kraje formy.  
12.Dolnú vrstvu korpusu s džemom, natrejeme krémovou zmesou v hrúbke 0,5 cm a prikryjeme to druhým korpusom. 
13. Zvyšok krému dáme na vrch a na kraje torty. 
14. Tortu dáme schladiť najmenej na 2 hodiny a potom krájame. Dobrú chuť!

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now