top of page

Mrkvová torta


Ingredience: 10 dkg kokosovej múky 10 vajíčok 5 väčších mrkviev (cca 35 dkg) 1/2 čajová lyžica sódy bikarbony štipka vanilky 1/2 čajová lyžica škorice 8 dkg hrozienok 22 dkg medu + 3 lyžice medu do krému 1/2 dl mlieka (požila som sušené kokosové mlieko a vodu) 40 dkg mascarpone (použila som smotanový syr) 2 lyžice citrónovej šťavy 3 lyžice džemu orechy na zdobenie

Postup: 1.Predhrejeme rúru na 180°. 2.Sekáčikom nasekáme mrvku. 3.Pomiešame kokosovú múku, sódu bikarbónu, vanilku a škoricu. 4.Vyšlaháme vajíčka s mliekom, pridáme med a zmes dobre pomiešame. 5.Pomiešame suché ingredience (bod 3.) a tekuté ingrediencie (bod 4.). 6.Pridáme k zmesy hrozienka a nasekanú mrkvu. 7.½ zmesy prelejeme do 20 cm priemerovej vymastenej formy a druhú polovicu do druhej vymastenej formy s 20 cm priemerom. 8. Pečieme ich spolu (alebo zvlásť) na 180° cca 40 min. 9.Pripravíme krém: pomiešame mascarpone/syrový krém s medom a citrónovou šťavou. 10.Keď sa korpusy upiekli (aspoň jeden z nich), natrejeme džemom prvý korpus/dolnú vrstvu torty. 11.Počkáme kým korpusy vychladnú a odstránime kraje formy. 12.Dolnú vrstvu korpusu s džemom, natrejeme krémovou zmesou v hrúbke 0,5 cm a prikryjeme to druhým korpusom. 13. Zvyšok krému dáme na vrch a na kraje torty. 14. Tortu dáme schladiť najmenej na 2 hodiny a potom krájame. Dobrú chuť!

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page