Čokoládové srdiečká z fazuľe

March 27, 2015

Áno, áno…. čítate dobre, “z fazule”. Už som prešla viac bezgluténových receptov, základnou zložkou ktorých boli varené fazuľe. Rozhodla som sa, že niečo sladké si upečiem aj ja z tých fazúl. Na počudovanie, žiadná zvláštna fazulová chuť, mäkké cesto….odporúčam na raňajky, napríklad s maslom a džemom.

 

Ingrediecie (u mňa 6ks): 
6 dkg mäkkej varenej fazuľe (hmotnosť už varenej fazuľe!) - Fazule som namočila deň pred pečením. Po uvarení treba počkať, kým vychladnú. 
3 vajíčka 
2 polievkové lyžice kokosového oleja
1 veľká polievková lyžica kakaa
1 veľká polievková lyžica škrobovej múky (u mňa maranta trstinová)
12 dkg agátového medu
1/2 čajová lyžica sódy bikarbóny
1/2 kávovej lyžice vanilia arómy

 

Postup: 
1. Predhrejeme rúru na 180°. 
2. Rozmixujeme fazuľe a fazulovú zmes dobre pomiešame s ostatnými igredenciami. 
3. Zmes prelejeme do silikónových formičiek a pečieme na 180° cca 15-20 min.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now