top of page

Čokoládové srdiečká z fazuľe

Áno, áno…. čítate dobre, “z fazule”. Už som prešla viac bezgluténových receptov, základnou zložkou ktorých boli varené fazuľe. Rozhodla som sa, že niečo sladké si upečiem aj ja z tých fazúl. Na počudovanie, žiadná zvláštna fazulová chuť, mäkké cesto….odporúčam na raňajky, napríklad s maslom a džemom.

Ingrediecie (u mňa 6ks): 6 dkg mäkkej varenej fazuľe (hmotnosť už varenej fazuľe!) - Fazule som namočila deň pred pečením. Po uvarení treba počkať, kým vychladnú. 3 vajíčka 2 polievkové lyžice kokosového oleja 1 veľká polievková lyžica kakaa 1 veľká polievková lyžica škrobovej múky (u mňa maranta trstinová) 12 dkg agátového medu 1/2 čajová lyžica sódy bikarbóny 1/2 kávovej lyžice vanilia arómy

Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Rozmixujeme fazuľe a fazulovú zmes dobre pomiešame s ostatnými igredenciami. 3. Zmes prelejeme do silikónových formičiek a pečieme na 180° cca 15-20 min.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page