Mandľové pusinky s čokoládou

Ingrediencie: 15 dkg mandľovej múky 4,5 ľanových otrúb 3 bielka vajíčok sladidlo zodpovedajúce 7-8 dkg cukru ½ čajová lyžica sódy bikarbony ½ čajová lyžica škorice 3-5 kvapky mandľovej arómy 5 dkg čokolády ( s čim vyšším obsahom kakaa) 1 polievková + 1 čajová lyžica kokosového oleja
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Pomiešame suché ingrediencie: mandľovú múku, ľanové otruby, sodu bikarbónu a škoricu. 3. Vyšlaháme bielky. 4. Pridáme k bielkom polievkovú lyžicu roztopeného kokosového oleja, mandľovú arómu a cukor - pomiešame/šlaháme ich. 5. Zmesy (so suchými a tekutými ingredienciami) dôkladne pomiešame. 6. Mokrými rukami formujeme guľky (vo veľkosti polievkovej lyžice) a vložíme ich na papierom na pečenie vystlanú formičku na pečenie. Mali by sme dostať cca 10 ks. 7. Mokrou dolnou časťou čajovej lyžice spravíme do každej guľky dierku. 8. Pečieme na 180° 15-17 min. Po 5 min pečenia som otvorila rúru a do každej priehlbiny som ešte vtlačila polievkou lyžicou, lebo sa mi zdalo, že tie “dierky sa nepriehlbuju" :). 9. Keď pusinky sa upiekli, môžeme pripraviť čokoládovú plnku...dovtedy pusinky vychladnú. 10. Na šporáku roztopíme čokoládu s čajovou lyžicou kokosového oleja. 11. Keď pusinky vychladnú, čajovou lyžicou vložime čokoládovú zmes do priehlbín. 12. Počkáme kým čokoláda stvrdne a môžeme konzumovať.
Zdroj: http://www.runningtothekitchen.com/almond-chocolate-thumbp…/