Kakaovo-syrový mramor
April 5, 2015
...mňami-mňami :)
Ingrediencie:
12 dkg arašídovej múky
12 dkg mandľovej múky
4 dkg kakaa
24 dkg medu + 2 dkg do krému
2 celé vajíčka + 3 bielka vajíčok (z toho 2 bielka idú do cesta a 1 do krému)
1 polievková lyžica škorice
1 polievková lyžica múky z maránty trstinovej
1 kávová lyžica sody bikarbóny
8 dkg kokosového oleja
2 štipky vanilky (možete nahradiť vanilkovou arómou)
4 polievkové lyžice kokosového mlieka (alebo bežného mlieka)
20 dkg smotanového syrového krému (u mňa Monika :))
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Pripravíme čokoládové cesto. Pomiešame suché ingrediencie: múky (arašídovú, mandľovú, z maránty trstinovej, kakao, soda bikarbónu, škoricu a vanilku,
3. Pomiešame tekuté ingrediencie: 24 dkg medu, roztopený kokosový olej, 2 celé vajíčka 2 bielka a mlieko.
4. Pomiešame suché a tekuté ingrediencie (bod 2 a 3).
5. Pripravíme syrový krém: dôkladne pomiešame smotanový syrový krém s 2 dkg medom a s bielkom 1 vajíčka.
6. Čokoládovú zmes prelejeme do 20x24 cm silikónovej formy.
7. Lyžicou začneme vkladať syrový krém do cesta.
8. Kruhovým pohybom sa snažíme so stierkou vyrovnať povrch - s týmto pohybom sa čokoládová a syrová zmes za chvíľku pomiešajú.
9. Pečieme na 180° cca 30-35 min.


Tags:


join us
for the
PARTY
Recipe Exchange @ 9pm!