Kakaovo-syrový mramor
...mňami-mňami :)
Ingrediencie: 12 dkg arašídovej múky 12 dkg mandľovej múky 4 dkg kakaa 24 dkg medu + 2 dkg do krému 2 celé vajíčka + 3 bielka vajíčok (z toho 2 bielka idú do cesta a 1 do krému) 1 polievková lyžica škorice 1 polievková lyžica múky z maránty trstinovej 1 kávová lyžica sody bikarbóny 8 dkg kokosového oleja 2 štipky vanilky (možete nahradiť vanilkovou arómou) 4 polievkové lyžice kokosového mlieka (alebo bežného mlieka) 20 dkg smotanového syrového krému (u mňa Monika :))
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Pripravíme čokoládové cesto. Pomiešame suché ingrediencie: múky (arašídovú, mandľovú, z maránty trstinovej, kakao, soda bikarbónu, škoricu a vanilku, 3. Pomiešame tekuté ingrediencie: 24 dkg medu, roztopený kokosový olej, 2 celé vajíčka 2 bielka a mlieko. 4. Pomiešame suché a tekuté ingrediencie (bod 2 a 3). 5. Pripravíme syrový krém: dôkladne pomiešame smotanový syrový krém s 2 dkg medom a s bielkom 1 vajíčka. 6. Čokoládovú zmes prelejeme do 20x24 cm silikónovej formy. 7. Lyžicou začneme vkladať syrový krém do cesta. 8. Kruhovým pohybom sa snažíme so stierkou vyrovnať povrch - s týmto pohybom sa čokoládová a syrová zmes za chvíľku pomiešajú. 9. Pečieme na 180° cca 30-35 min.

