Makovo-orechová torta s čerešňovou plnkou

April 6, 2015

....rýchly recept to nie je, ale o to chutnejší :). Možno na prvý pohľad vyzerá aj komplikovane, ale pri príprave uvidíte, že až také „komplikoš“ to nie je ;).

 

 

Ingrediencie:
Na orechovú piškótu:

16 dkg orechovej múky
2 dkg múky z maránty trstinovej
8 bielky
Sladidlo zodpovedajúce 12 dkg cukru

 

Na makové piškóty:
24 dkg mletého maku
3 dkg múky z maránty trstinovej
12 bielkov
Sladidlo zodpovedajúce 18 dkg cukru

+ kokosový olej na vymastenie foriem a múka (ľubovoľná na posypanie foriem)

 

Na plnku:
50 dkg mrazených čerešní
2 polievkové lyžice medu (ak čerešne nie sú až také sladké aj viac lyžíc medu – moje boli veľmi sladké :))
3 čajové lyžice konjakovej múky
1 čajová lyžica citrónovej šťavy

 

Na vršok:
10 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa
1 polievková lyžica kokosového oleja

 

Postup:
1.Predhrejeme rúru na 180°.
2.Pripravíme orechové cesto. Pomiešame múky a sladidlo.
3.Vyšľaháme bielky vajíčok (8 ks bielkov).
4.Pomiešame múkovo-sladidlovú zmes s vyšľahanými bielkami.
5.Vymastíme formu kokosovým olejom a posypeme dno formy múkou (ľubovoľnou)
6.Zmes prelejeme do tortovej formy (priemer 24 cm).
7.Pečieme na 180° cca 12 min.
8.Pripravíme makové vrstvy rovnakým postupom ako sme pripravili aj orechové cesto. Takže pomiešame mak, múku z maránty trstinovej a cukor.
9.Vyšľaháme bielka (12 ks bielok).
10.Pomiešame vyšľahané bielka s maovo-múkovou zmesou.
11.Vymastíme formy (priemer 24 cm/forma) kokosovým olejom a posypeme dno foriem múkou (ľubovoľnou).
12.Zmes prelejeme do 2 foriem. Navrhla by som, aby cesto v 1. Forme bolo hrubšie, lebo tenšie potom necháme ako spodnú vrstvu a s tým hrubším sa ľahšie manipuluje.
13. Pečieme ich spolu (aspoň mne sa do rúry zmestili) na 180° cca 14 min.
14.Pripravíme plnku. Mixérom rozmixujeme čerešne a pridáme med. Trošku ich varíme (cca 5 min).
16.Počkáme kým plnka a cestá vyhladnú.
17.Plnku dôkladne (mixérom) pomiešame konjakovou múkou.
18.Tenšie makové cesto necháme v tortovej forme. Natrejeme ju polkou čerešňovej zmesi.
19.Vložíme na to orechové cesto, ktorú natrepeme druhou polovicou čereňovej plnky.
20.Vložíme na to posledné makové (hrubšie) cesto.
21.Roztopíme čokoládu s lyžicou kokosového oleja, ktorú potom rozlejeme na povrch
22.Počkáme niekoľko hodín (min 6), aby sa chute spojili a môže sa podávať smile emoticon

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now