Makovo-orechová torta s čerešňovou plnkou
....rýchly recept to nie je, ale o to chutnejší :). Možno na prvý pohľad vyzerá aj komplikovane, ale pri príprave uvidíte, že až také „komplikoš“ to nie je ;).

Ingrediencie: Na orechovú piškótu: 16 dkg orechovej múky 2 dkg múky z maránty trstinovej 8 bielky Sladidlo zodpovedajúce 12 dkg cukru
Na makové piškóty: 24 dkg mletého maku 3 dkg múky z maránty trstinovej 12 bielkov Sladidlo zodpovedajúce 18 dkg cukru
+ kokosový olej na vymastenie foriem a múka (ľubovoľná na posypanie foriem)
Na plnku: 50 dkg mrazených čerešní 2 polievkové lyžice medu (ak čerešne nie sú až také sladké aj viac lyžíc medu – moje boli veľmi sladké :)) 3 čajové lyžice konjakovej múky 1 čajová lyžica citrónovej šťavy
Na vršok: 10 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa 1 polievková lyžica kokosového oleja
Postup: 1.Predhrejeme rúru na 180°. 2.Pripravíme orechové cesto. Pomiešame múky a sladidlo. 3.Vyšľaháme bielky vajíčok (8 ks bielkov). 4.Pomiešame múkovo-sladidlovú zmes s vyšľahanými bielkami. 5.Vymastíme formu kokosovým olejom a posypeme dno formy múkou (ľubovoľnou) 6.Zmes prelejeme do tortovej formy (priemer 24 cm). 7.Pečieme na 180° cca 12 min. 8.Pripravíme makové vrstvy rovnakým postupom ako sme pripravili aj orechové cesto. Takže pomiešame mak, múku z maránty trstinovej a cukor. 9.Vyšľaháme bielka (12 ks bielok). 10.Pomiešame vyšľahané bielka s maovo-múkovou zmesou. 11.Vymastíme formy (priemer 24 cm/forma) kokosovým olejom a posypeme dno foriem múkou (ľubovoľnou). 12.Zmes prelejeme do 2 foriem. Navrhla by som, aby cesto v 1. Forme bolo hrubšie, lebo tenšie potom necháme ako spodnú vrstvu a s tým hrubším sa ľahšie manipuluje. 13. Pečieme ich spolu (aspoň mne sa do rúry zmestili) na 180° cca 14 min. 14.Pripravíme plnku. Mixérom rozmixujeme čerešne a pridáme med. Trošku ich varíme (cca 5 min). 16.Počkáme kým plnka a cestá vyhladnú. 17.Plnku dôkladne (mixérom) pomiešame konjakovou múkou. 18.Tenšie makové cesto necháme v tortovej forme. Natrejeme ju polkou čerešňovej zmesi. 19.Vložíme na to orechové cesto, ktorú natrepeme druhou polovicou čereňovej plnky. 20.Vložíme na to posledné makové (hrubšie) cesto. 21.Roztopíme čokoládu s lyžicou kokosového oleja, ktorú potom rozlejeme na povrch 22.Počkáme niekoľko hodín (min 6), aby sa chute spojili a môže sa podávať smile emoticon