top of page

Pečená tvarohová torta

Na obrázku vidno iba kúsok polovičnej porcie torty nakoľko pri mojom množstevnom pečení by to moji nedokázali všetko zjesť…

Ingrediencie: Na tvarohový základ: 50 dkg nízkotučného tvarohu 2 vajíčka 6 dkg múky z maránty trstinovej 6 dkg kokosovej múky 30 dkg nízkotučného bieleho jogurtu 20 dkg eritritu 2 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy 2 polievkové lyžice medu pár kvapiek vanilkovej arómy + na vymastenie formy 1 lyžica kokosového oleja a lyžica ľubovoľnej múky

Na povrch: 40 dkg čerstvých čerešní/višní/malín/čučoriedok Včelí med podľa chuti a sladkosti ovocia (v mojom prípade stačili 2 lyžice ) 1 čajová lyžica múky z psyllium husk 1 čajová lyžica konjakovej múky

Postup: 1. Predhrejeme rúru na 175°. 2. Všetky ingrediencie „na tvarohový základ“ dôkladne pomiešame. 3. Vymastíme formu (priemer 22-24 cm) a posypeme múkou. 4. Zmes prelejeme do tortovej formy a pečieme na 175° 35-40 min. 5. Medzitým pripravíme ovocný mix na povrch: rozdrvíme ovocie, pridáme med, psyllium, konjakovú múku a dobre ich pomiešame. 6. Po upečení torty, na vršok rozpracujeme ovocný mix. 7. Po vychladnutí dáme tortu do chladničky na hodinku a môžeme krájať, konzumovať a užívať :).

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page