Škoricovo-jabľový koláčik

April 21, 2015

…z arašídovej múky a z múky z ovsených vločiek

 

Ingrediencie:
Na piškótu: 

10 dkg múky z ovsených vločiek
10 dkg arašídovej múky
8 dkg kokosového oleja
1/2 čajová lyžica sody bikarbony
1 čajová lyžica škorice
10 dkg medu
4 bielka

 

Na jablkovú vrstvu:
2 stredne veľké jablká 
1,5 dkg medu
1-2 čajová lyžica citrónovej šťavy (v závisloti od kyslosti jabĺk)

Na povrch:
3 bielka
1,5 dkg medu
2 dkg arašídovej múky

 

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°. 
2. Pomiešame múky, sóda bikarbónu a škoricu.
3. Vyšlaháme bielka a pomiešame ich s medom a s roztopeným kokosovým olejom (nie horúcim). 
4. Opatrne pomiešame zmesy. 
5. Zmes prelejeme do vymastenej, múkou posypanej kruhovej formy (priemer 20 cm) a pečieme cca 20 min. 
6. Medzitým pripravíme jablkovú vrstvu. Nastrúhame jablká a v pomiešame s medom a s citrónovou šťavou. V panvici zmes trošku povaríme (cca 5 min) a potom precedíme cez sitko, vytlačíme z jabĺk čím viac štavy. 
7. Pripravíme 3. vrstvu: vyšlaháme bielka a pomiešame ich s medom a s arašídovou múkou. 
8. Keď sa 1. vrstva upiekla, vyberieme cesto z rúry. Dáme na cesto jablkovú vrstvu a na to 3. vrstvu s bielok. 
9. Pečieme ďalej (stačí z hora piecť) na 180° cca 8 min.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now