Škoricovo-jabľový koláčik
…z arašídovej múky a z múky z ovsených vločiek

Ingrediencie: Na piškótu: 10 dkg múky z ovsených vločiek 10 dkg arašídovej múky 8 dkg kokosového oleja 1/2 čajová lyžica sody bikarbony 1 čajová lyžica škorice 10 dkg medu 4 bielka
Na jablkovú vrstvu: 2 stredne veľké jablká 1,5 dkg medu 1-2 čajová lyžica citrónovej šťavy (v závisloti od kyslosti jabĺk)
Na povrch: 3 bielka 1,5 dkg medu 2 dkg arašídovej múky
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 175°. 2. Pomiešame múky, sóda bikarbónu a škoricu. 3. Vyšlaháme bielka a pomiešame ich s medom a s roztopeným kokosovým olejom (nie horúcim). 4. Opatrne pomiešame zmesy. 5. Zmes prelejeme do vymastenej, múkou posypanej kruhovej formy (priemer 20 cm) a pečieme cca 20 min. 6. Medzitým pripravíme jablkovú vrstvu. Nastrúhame jablká a v pomiešame s medom a s citrónovou šťavou. V panvici zmes trošku povaríme (cca 5 min) a potom precedíme cez sitko, vytlačíme z jabĺk čím viac štavy. 7. Pripravíme 3. vrstvu: vyšlaháme bielka a pomiešame ich s medom a s arašídovou múkou. 8. Keď sa 1. vrstva upiekla, vyberieme cesto z rúry. Dáme na cesto jablkovú vrstvu a na to 3. vrstvu s bielok. 9. Pečieme ďalej (stačí z hora piecť) na 180° cca 8 min.