Diétna pizza

April 22, 2015

 

Žiadna novinka...už určite viacerí z Vás počuli, alebo už aj vyskúšali pizzu, ktorého základ tvorí (hlavne) karfiol. Pre tých, ktorí ešte nevyskúšali...

Ingrediencie (pre 1-2 osoby):
25 dkg karfiolu
10 dkg nastrúhaného mozzarela syru
1 vajíčko
Strúčik cesnaku
Soľ, oregano, bazalka, pizza korenie, čierne korenie podľa chuti


Náplň:
Podľa chuti: šampióny, klobása, cibuľa, paradajka, paprika, atď.
(Ja som pripravila vegetariánsku...s hlivou ustricovou, cibuľkou, paradajkou, a syrom)


Postup:
1. Do hrnca napustíme vodu, pridáme trošku soli a vodu privedieme k varu.
2. Vložíme do vody kúsky karfiolu. Varíme cca 4 min.
3. Predhrejeme rúru na 200°.
4. Potom karfiol rozmixujte v kuchynskom robote.
5. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, vajíčko, korenie a syr. Dobre ich pomiešame.
6. Cesto vylejeme na papier rozložený na plechu, s papierom na pečenie vytvarujeme do tvaru pizze alebo štvorčekov.
7. Pečieme na 200° cca 15 min.
8. Vyberieme z rúry a na vrch si dáme všetko podľa chuti.
9. Pečieme ďalej do zlatista, na 180° ešte cca 15 min...v závislosti od náplne.

POZOR! Hneď po vybratí z rúry bude pizza ešte dosť krehká, treba trošku počkať kým vychladne a bude možné s ňou ľahko „manipulovať“.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now