top of page

Diétna pizza


Žiadna novinka...už určite viacerí z Vás počuli, alebo už aj vyskúšali pizzu, ktorého základ tvorí (hlavne) karfiol. Pre tých, ktorí ešte nevyskúšali... Ingrediencie (pre 1-2 osoby): 25 dkg karfiolu 10 dkg nastrúhaného mozzarela syru 1 vajíčko Strúčik cesnaku Soľ, oregano, bazalka, pizza korenie, čierne korenie podľa chuti Náplň: Podľa chuti: šampióny, klobása, cibuľa, paradajka, paprika, atď. (Ja som pripravila vegetariánsku...s hlivou ustricovou, cibuľkou, paradajkou, a syrom) Postup: 1. Do hrnca napustíme vodu, pridáme trošku soli a vodu privedieme k varu. 2. Vložíme do vody kúsky karfiolu. Varíme cca 4 min. 3. Predhrejeme rúru na 200°. 4. Potom karfiol rozmixujte v kuchynskom robote. 5. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku, vajíčko, korenie a syr. Dobre ich pomiešame. 6. Cesto vylejeme na papier rozložený na plechu, s papierom na pečenie vytvarujeme do tvaru pizze alebo štvorčekov. 7. Pečieme na 200° cca 15 min. 8. Vyberieme z rúry a na vrch si dáme všetko podľa chuti. 9. Pečieme ďalej do zlatista, na 180° ešte cca 15 min...v závislosti od náplne. POZOR! Hneď po vybratí z rúry bude pizza ešte dosť krehká, treba trošku počkať kým vychladne a bude možné s ňou ľahko „manipulovať“.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page