Light šúlance

April 26, 2015

 

 

...na nedeľný obed asi nie, ale na pondelňajší o to viac :)

 

Ingrediencie:
3 dkg múky z maránty trstinovej (škrobová múka)
3 dkg gaštanovej múky
12,5 dkg nízkotučného tvarohu
1 vajíčko
Sladilo nachrádzajúce 8 dkg cukru (použila som sladidlo 1:4 so zníženým obsahom sacharidov)

 

+ na kakaovo-arašídový posyp (pre celú porciu!): 5 dkg arašídov, 1 polievková lyžica nízkotučného kakaa, sladidlo nahrádzajúce 3 dkg cukru
+ na makový posyp: mak + sladidlo 

 

Postup:
1. V hrnci zohrejeme osolenú vodu. 
2. Pomiešame všetky ingrediencie a vypracujeme cesto.
3. Cesto rozdelíme na viac častí a z každej časti vytvarujeme tenší valček, ktorý pokrájame na kúsky. 
4. Kúsky rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance. Dáme ich variť do vody. Keď sa všetky šúlance dostanú na povrch vody, varíme ešte cca 20-30 sekúnd a vyberieme ich z vody. Necháme ich odkvapkať. 
5. Na tanieri, posypeme makovo-sladidlovým alebo kakaovo-arašídovým posypom. Možeme podávať aj s džemom.

Komment: na obrázku 1/2 porcie! Recept je na 1 porciu.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now