top of page

Light šúlance


...na nedeľný obed asi nie, ale na pondelňajší o to viac :)

Ingrediencie: 3 dkg múky z maránty trstinovej (škrobová múka) 3 dkg gaštanovej múky 12,5 dkg nízkotučného tvarohu 1 vajíčko Sladilo nachrádzajúce 8 dkg cukru (použila som sladidlo 1:4 so zníženým obsahom sacharidov)

+ na kakaovo-arašídový posyp (pre celú porciu!): 5 dkg arašídov, 1 polievková lyžica nízkotučného kakaa, sladidlo nahrádzajúce 3 dkg cukru + na makový posyp: mak + sladidlo

Postup: 1. V hrnci zohrejeme osolenú vodu. 2. Pomiešame všetky ingrediencie a vypracujeme cesto. 3. Cesto rozdelíme na viac častí a z každej časti vytvarujeme tenší valček, ktorý pokrájame na kúsky. 4. Kúsky rozšúľame na pomúčenej doske na šúľance. Dáme ich variť do vody. Keď sa všetky šúlance dostanú na povrch vody, varíme ešte cca 20-30 sekúnd a vyberieme ich z vody. Necháme ich odkvapkať. 5. Na tanieri, posypeme makovo-sladidlovým alebo kakaovo-arašídovým posypom. Možeme podávať aj s džemom.

Komment: na obrázku 1/2 porcie! Recept je na 1 porciu.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page