Rýchly, diétny kakaový slimák

April 28, 2015

Ingrediencie:
Na cesto:

25 dkg nízkotučného tvarohu
25 dkg múky so zníženým obsahom sacharidov + na pomúčenie dosky (funguje aj celozrnnou špaldovou múkou)
6 dkg kokosového oleja +kokosový olej na pomastenie cesta
60-70 ml nízkotučného mlieka
½ čajová lyžica sóda bikarbóny
½ čajová lyžica prášku to pečiva
Sladidlo nahrádzajúce 11-12 dkg cukru

 

Na plnku:
1,5 dkg nízkotučného kakaa
Sladidlo nahrádzajúce 7 -8 dkg cukru

 

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Pomiešame tvaroh s mliekom, roztopeným kokosovým olejom a sladidlom.
3. Pomiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou.
4. Rukou dôkladne pomiešame zmesi (bod č. 2 a bod č. 3).
5. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme.
6. Povrch natrejeme roztopeným kokosovým olejaom a posypeme mixom kakaa a sladidla.
7. Cesto zavinieme ako roládu. Roládu nakrájame na kolieska (hrúbka: 1,5-2 cm) a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
8. Pečieme na 180° 25-30 min. V priebehu pečenie kontrolujte dno slimákov, aby sa nepripiekli zo spodku.

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now