Rýchly, diétny kakaový slimák
Ingrediencie: Na cesto: 25 dkg nízkotučného tvarohu 25 dkg múky so zníženým obsahom sacharidov + na pomúčenie dosky (funguje aj celozrnnou špaldovou múkou) 6 dkg kokosového oleja +kokosový olej na pomastenie cesta 60-70 ml nízkotučného mlieka ½ čajová lyžica sóda bikarbóny ½ čajová lyžica prášku to pečiva Sladidlo nahrádzajúce 11-12 dkg cukru
Na plnku: 1,5 dkg nízkotučného kakaa Sladidlo nahrádzajúce 7 -8 dkg cukru
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Pomiešame tvaroh s mliekom, roztopeným kokosovým olejom a sladidlom. 3. Pomiešame múku s práškom do pečiva a so sódou bikarbónou. 4. Rukou dôkladne pomiešame zmesi (bod č. 2 a bod č. 3). 5. Cesto dáme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme. 6. Povrch natrejeme roztopeným kokosovým olejaom a posypeme mixom kakaa a sladidla. 7. Cesto zavinieme ako roládu. Roládu nakrájame na kolieska (hrúbka: 1,5-2 cm) a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. 8. Pečieme na 180° 25-30 min. V priebehu pečenie kontrolujte dno slimákov, aby sa nepripiekli zo spodku.

