top of page

Smotanovo-bryndzové pagáčiky s tekvicovými semiankami

Ingrediencie: 20 dkg špaldovej múky 10 dkg pohánkovej múky 10 dkg múky so zníženým obsahom sacharidov (možno nahradiť inou...) 1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny 2 štipky koreniny 25 dkg bryndze 16-18 dkg kyslej smotany 10 dkg kokosového oleja soľ (v závislosti od slanosti bryndze…ja som pridala 1 čajovú lyžicu)

Postup: 1. Pomiešame múky so soda bikarbónou, koreninou a soľou. 2. Pomiešame bryndzu, smotanu a roztopený kokosový olej. 3. Spijíme zmesy, dôkladne ich pomiešame. 4. Predhrejeme rúru na 180°. 5. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme z neho kolieska (priemer cca 3,5 cm). 6. Na papier na pečenie poukladáme pagáčiky a následne ich potrieme rozšlahaným žltkom (môžme im na vrchu spraviť nožíkom mriežky alebo posypať syrom - na fotke obidve verzie). 7. Pečieme na 180° cca 25 min + možno bude treba niekoľko minút na grile.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page