Malinový cheesecake

Cez víkend sme boli v Mekáči na cheesecake…btw je výborný. Snažím sa síce odolať takýmto pokušeniam, ale keď som na ceste alebo ak ja nemám nič doma pripravené…proste a jednoducho nejde frown emoticon. Dostala som inšpiráciu, povedala som si, že aj ja dokážem urobiť aspoň taký dobrý....ešte lepší a hlavne oveľa zdravší, bez bielej múky a cukru. Myslím si , že som mala pravdu :)

Moja forma mala priemer 16 cm, takže ak máte takú štandardnú 22 cm formičku, mali by ste zdvojnásobiť ingrediencie.

Ingrediencie : ...na korpus: 6 dkg kokosovej múky 1 dkg maránty trstinovej 3 dkg kokosového oleja 2 dkg medu 2 polievkové lyžice vody

....na syrový krém: 25 dkg nízkotučného tvarohu 20 dkg smotanového syru 2 dkg kokosovej múky 2 dkg maránty trstinovej 1 vajíčko 1 dl nízkotučného mlieka 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru Kvapky vanilkovej arómy

...na malinový mix: 8 dkg mrazených alebo čerstvých malín 1 polievková lyžica medu

Postup: 1. Vymastíme, posypeme formu. 2. Predhrejeme rúru na 175°. 3. Pripravíme korpus: všetky ingredience dôkladne pomiešame (kokosový olej musí byť roztopený). Potom cesto vložíme do formy a tvarujeme. 4. Pripravíme syrový krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame (mixerom). Zmes prelejeme do formy. 5. Pripravíme malinový mix: rozmixujeme maliny s medom. Mix prelejeme do formy, na povrch syrového krému a trošku ešte paličkou miešame. 6. Pečieme cca 50-60 min na 175°. 7. Počkáme, kým cheescake vychladne a dáme ho ešte do hladičky na min 1 hodinu.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

Kategórie
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now