Malinový cheesecake

May 13, 2015

Cez víkend sme boli v Mekáči na cheesecake…btw je výborný. Snažím sa síce odolať takýmto pokušeniam, ale keď som na ceste alebo ak ja nemám nič doma pripravené…proste a jednoducho nejde frown emoticon. Dostala som inšpiráciu, povedala som si, že aj ja dokážem urobiť aspoň taký dobrý....ešte lepší a hlavne oveľa zdravší, bez bielej múky a cukru. Myslím si , že som mala pravdu :)

 

Moja forma mala priemer 16 cm, takže ak máte takú štandardnú 22 cm formičku, mali by ste zdvojnásobiť ingrediencie.

 

Ingrediencie :
...na korpus:

6 dkg kokosovej múky
1 dkg maránty trstinovej
3 dkg kokosového oleja
2 dkg medu
2 polievkové lyžice vody

 

....na syrový krém:
25 dkg nízkotučného tvarohu
20 dkg smotanového syru
2 dkg kokosovej múky
2 dkg maránty trstinovej
1 vajíčko
1 dl nízkotučného mlieka
2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru
Kvapky vanilkovej arómy

...na malinový mix:
8 dkg mrazených alebo čerstvých malín
1 polievková lyžica medu

 

Postup:
1. Vymastíme, posypeme formu.
2. Predhrejeme rúru na 175°.
3. Pripravíme korpus: všetky ingredience dôkladne pomiešame (kokosový olej musí byť roztopený). Potom cesto vložíme do formy a tvarujeme.
4. Pripravíme syrový krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame (mixerom). Zmes prelejeme do formy.
5. Pripravíme malinový mix: rozmixujeme maliny s medom. Mix prelejeme do formy, na povrch syrového krému a trošku ešte paličkou miešame.
6. Pečieme cca 50-60 min na 175°.
7. Počkáme, kým cheescake vychladne a dáme ho ešte do hladičky na min 1 hodinu.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now