Špenátové "quesadilla"

May 14, 2015

…t.j. palacinky so špenátom, z celozrnnej špaldovej múky, plnené mozarella syrom. Ja moc nie som na mäsité jedlá, ale pre mäsožravcov odporúčam šunkovo syrovú plnku. Ňam-ňam :)

 

Ingrediencie na 4 ks palaciniek:
10 dkg celozrnnej špaldovej múky
1 vajíčko
1 čajová lyžica olivového oleja (v pripade sladkých palacieniek roztopeného kokosového oleja)
2 dl mlieka (alebo kokosového mlieka alebo vody)
soľ podľa chuti
2 dkg čerstvého umytého špenátu bez stonky.

 

Postup:
1. Na 3 min dáme variť špenát do vody, potom ich odcedíme. 
2. Pomiešame múku, vajíčko, olivový olej, mlieko, a soľ. 
3. Pridáme špenát a sekáčikom rozmixujeme v zmesi špenát.
4. Palacinky pečieme starým známym spôsobom.
5. Keď sa palacinky upiekli, na panvici ich naplníme syrom (a šunkou) a pečieme kým sa syr neroztopí.
Môžeme podávať s paradajkovou omáčkou (rozdrvená paradajka, cesnakový pretlak a olivový olej) s kyslou smotanou.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now