Pomarančovo-čokoládová tortička z orechovej múky
Charakteristika: mäkkučké cesto, kombinácia čokolády a pomarančoej chuti je úžasná! Treba vyskúšať :)

Ingrediencie: 12 dkg (jemne) nasekaných orechov 2,5 dkg maránty trstinovej 6 bielkov 1 pomaranč (kôra pomaranča + 3 lyžice pomarančovej šťavy) Sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru Štipka vanilky 10 dkg paleo čokolády s vysokým obsahom kakaa ½ čajová lyžica sódy bikarbóny
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180° a vymastíme, posypeme formu (priemer cca 22 cm). 2. Pomiešame nasekané orechy, marántu trstinovú, sóda bikarbónu a vanilku. 3. Dôkladne vyšlaháme bielka, pridáme sladidlo, pomarančovú kôru a šťavu. Opatrne pomiešame. 4. Spojíme zmesy (bod 2. a 3.) a pomiešame ich. 5. Pridáme nasekanú čokoládu (odporúčam nasekať sekáčikom, aby boli kúsky čo najmenšie) a pomiešame zmes. 6. Zmes prelejeme do formy. 7. Pečieme cca 25 min.
Zdroj: http://trollakonyhamban.blogspot.fr/…/narancsos-csokis-dios…