top of page

Bagel z celozrnnej špašpaldovej múky


Ako som Vám už sľúbila, pripravila som bagel z cesta na “focaccia”. Bez formičky na bagel, asi bagel neupečiete, ale menšiu kruhovú formu môžete využiť na upečenie hamburgerov.

Ingrediencie: 18 dkg celozrnnej špaldovej múky 1/2 sáčok droždia 1/2 polievková lyžica medu 1/2 čajová lyžica soli 1 lyžice olivového oleja 200 ml vlažnej vody

+ na posypanie sezámové semienka

Postup: 1. Pomiešame med, droždie a olivový olej s vodou. 2. Pomiešame múku a soľ. 3. Spojíme zmesi (bod 1 a 2) a dôkladne ich pomiešame. Mali by sme dostať dosť tekuté cesto. 4. Cesto dáme kysnúť na pol hodinku na teplejšom mieste. 5. Predhrejeme rúru na 180°. 6. Po uplynutí pol hodiny prelejeme zmes do bagel formičiek a posypeme sezámovými semienkami. 7. Pečieme na 180° cca 25 min.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page