Orechovo-jabulkovo-makovo-ríbezlový zákusok

Ingrediencie: ...na 1. vrstvu: 16 dkg jemne nasekaných orechov 6 žĺtok ½ čajová lyžica sódy bikarbóny Sladidlo nachádzajúce 6 dkg cukru 1,5 dkg kokosového oleja
...na 2. vrstvu: 4 väčšie jablká (1 ks u mňa cca 22 dkg) ½ čajová lyžica škorice 2-3 lyžice medu
...na 3. vrstvu: 15 dkg ríbezlí (môžu byť aj maliny, čučoriedky atď.) 3 dkg mletého maku 1 polievková lyžica citrónovej šťavy 3-4 polievkové lyžice medu 6 bielkov
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Vyšľaháme žĺtka, pridáme sladidlo, roztopený kokosový olej a orechy. Dôkladne ich pomiešame. 3. Zmes prelejeme do (cca) 22*22 cm silikónovej formy. 4. Pečieme na 180° cca 15 min. 5. Medzitým pripravíme 2. vrstvu: nastrúhame jablká, trošku ich varíme s medom a so škoricou. Ak jablká vypustia príliš veľa vody, odcedíme ich cez sitko. 6. Keď sa 1. vrstva upečie, vložíme jablkovú zmes na 1. vrstvu. 7. Pripravíme 3. vrstvu: dôkladne vyšľaháme bielka, pridáme všetky ostávajúce ingrediencie a opatrne ich pomiešame. 8. Bielkovinovú vrstvu nanesieme na jablkovú vrstvu. 9. Pečieme ďalej na 180° 10-15.