Čokoládová tortička z broskyňového kompótu
Ingrediencie: ...na cesto: 14 dkg mandľovej múky 4 dkg nízkotučného kakaa ½ čajová lyžica sóda bikarbóny 5 dkg kokosového oleja 4 vajíčka Kvapky vanilkovej arómy 12 dkg broskyňového kompótu (iba ovocie bez polevy) – Ja som „mala šťastie“, my máme doma z minulého roka kompót bez cukru, s medom :)


Sladidlo v závislosti od sladkosti kompótu (u mňa sladidlo nahrádzajúce 10 dkg cukru)
...na broskyňovú vrstvu: 30 dkg broskyňového kompótu (iba ovocie bez polevy)...toľko mi ostalo, ale samozrejme môže byť aj menej Sladidlo podľa chuti (u mňa nahrádzajúce 2 dkg cukru) Maránta trstinová na zahustenie (v prip. iný škrob)
...na povrch: 5-10 dkg čokolády bez cukru, s vysokým obsahom kakaa 1-2 čajové lyžice kokosového oleja
Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180° a vymastíme, posypeme formu (priemer 18 cm). 2. Vyšľaháme vajíčka, pridáme vanilkovú arómu, roztopený kokosový olej a sladidlo. 3. Pomiešame múku, kakao, sódu bikarbónu. 4. Spojíme zmesi (bod 2. a 3.) a dôkladne pomiešame. 5. Rozdrvíme broskyne, pridáme ich k zmesi a dôkladne pomiešame. 6. Zmes prelejeme do formy a pečieme cca 20-25 min. 7. Pripravíme broskyňovú vrstvu: rozdrvíme broskyne (30 dkg) a pomiešame so sladidlom. 8. V hrnci trošku zohrejeme broskyňový mix a pridáme marántu. 9. Po vybratí čokoládového cesta z rúry, počkáme 5-10 min a vložíme broskyňový mix na povrch. 10. Roztopíme čokoládu s kokosovým olejom. Pokvapkáme s nim povrch (neliať!). Keď čokoláda ztuhne, môžeme podávať.