Karamelové cappucino

June 7, 2015

 

…chuť mäkkučkého kakaového cesta výborne doplňá krém kokosovo-karamelovej chuti 

 

Potrebujeme:
..na cesto:

4 dkg kokosovej múky
2 dkg maránty trstinovej
2 dkg kakaa
1/2 čajová lyžica sóda bikarbóny
3 dkg kokosového oleja
3 vajíčka
3 štipky instatnej kávy
10 dkg kokosového cukru
1 dl kokosového krému (Cocomas) (alebo vody + väčšieho množstva sušeného kokosového mlieka)

 

…na krém:
20 dkg smotanového syru/mascarpone alebo kokosového krému
2,5 dkg kokosového oleja
1,5 dkg sušeného mlieka (bežného alebo kokosového)
3 dkg kokosového cukru

 

Postup:
1. Predherejeme rúru.
2. Pomiešame kokosovú múku, marántu, sóda bikarbonu a kakao.
3. Vajíčka vyšlaháme, pridáme roztopený kokosový olej, kávu, cukor a kokosový krém. Dôkladne ich pomiešame.
4. Zmes prelejeme do vymastenej kruhovej tortovej formy (priemer 20 cm) a pečieme na 175° 15-17 min. 
5. Pripravíme krém: všetky ingrediecie dôkladne pomiešame (kým vďaka kokosovému cukru dostaneme zmes krémovej farby).
6. Keď sa čokoládové cesto upieklo a vychladlo, nanesieme krém na porch. Dáme do chladničky na pár chodín a podávame karamelovou omáčkou (viď. recept nižšie).

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now