Čokoládová láva tortička

June 9, 2015

 

...kto má rád čokoládu, tento recept musí vyskúšať. Dôležíté je „uhádnutie“ správnej doby pečenia, aby sa v strede torty cesto nespieklo. Ňam-ňam smile emoticon


Ingrediencie:
6,5 dkg mandľovej múky
6,5 dkg múky z maránty trstinovej alebo tápioka škrobu
13 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa so zníženým obsahom sacharidov
3 dkg nízkotučného kakaa (+ na posypanie formy)
16 dkg kokosového oleja
5 vajíčok
Štipka vanilky
½ čajová lyžica škorice
4 dkg kokosového cukru
Sladidlo nahrádzajúce 22-23 dkg cukru

 

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180° a vymastíme, posypeme kakaom tortovú formu (priemer 20 cm).
2. Pomiešame suché ingrediencie: mandľovú múku, marántu, kakao a škoricu.
3. Roztopíme čokoládu v hrnci nad horúcou vodou a pomiešame s kokosovým olejom a kokosovým cukrom, sladidlom. Počkáme kým zmes vychladne.
4. Vyšľaháme vajíčka a pridáme ich k tekutej čokoládovej zmesi.
5. Tekutú zmes pomiešame s múkovou zmesou, ktorú potom prelejeme do tortovej formy.
6. Pečieme cca 13-15 min. Po uplynutí 10 min už kontrolujte tortičku, aby sa cesto príliš nespieklo. Na kraji do cca 1 cm by malo byť cesto „poriadne“ upečené.
Tortičku by sme mali podávať až po vychladnutí (lepšie sa krája) s džemom, ovocím šľahačkou alebo samostatne.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now