top of page

Čokoládová láva tortička


...kto má rád čokoládu, tento recept musí vyskúšať. Dôležíté je „uhádnutie“ správnej doby pečenia, aby sa v strede torty cesto nespieklo. Ňam-ňam smile emoticon

Ingrediencie: 6,5 dkg mandľovej múky 6,5 dkg múky z maránty trstinovej alebo tápioka škrobu 13 dkg čokolády s vysokým obsahom kakaa so zníženým obsahom sacharidov 3 dkg nízkotučného kakaa (+ na posypanie formy) 16 dkg kokosového oleja 5 vajíčok Štipka vanilky ½ čajová lyžica škorice 4 dkg kokosového cukru Sladidlo nahrádzajúce 22-23 dkg cukru

Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180° a vymastíme, posypeme kakaom tortovú formu (priemer 20 cm). 2. Pomiešame suché ingrediencie: mandľovú múku, marántu, kakao a škoricu. 3. Roztopíme čokoládu v hrnci nad horúcou vodou a pomiešame s kokosovým olejom a kokosovým cukrom, sladidlom. Počkáme kým zmes vychladne. 4. Vyšľaháme vajíčka a pridáme ich k tekutej čokoládovej zmesi. 5. Tekutú zmes pomiešame s múkovou zmesou, ktorú potom prelejeme do tortovej formy. 6. Pečieme cca 13-15 min. Po uplynutí 10 min už kontrolujte tortičku, aby sa cesto príliš nespieklo. Na kraji do cca 1 cm by malo byť cesto „poriadne“ upečené. Tortičku by sme mali podávať až po vychladnutí (lepšie sa krája) s džemom, ovocím šľahačkou alebo samostatne.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page