Mohlo by to byť aj Tiramisu :)

June 16, 2015

 

...každopádne light verzia z domácej piškóty, z múky z ovsených vločiek 

Ingrediencie:
...na cesto:

7 dkg múky z ovsených vločiek
½ čajová lyžica sóda bikarbóny
5 vajíčok
0,6 dl vody
Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru


...na krém:
4 žĺtkov (z bielok si upečiete bielkovinovú praženicu na raňajky J)
50 dkg mascarpone syru (pre silne diétujúcich nízkotučný krémový tvaroh)
15 dkg gréckeho jogurtu
Sladidlo nahrádzajúce 9-10 dkg cukru
Kvapky vanilkovej arómy


...ďalej:
nízkotučné kakao
1 dl studenej kávy 
amaretto likér do kávy


Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Pripravíme cesto: rozdelíme vajíčka a žltky.
3. Vyšlaháme žltky so sladidlom (14 dkg).
4. Pomiešame múku so sóda bikarbónou.
5. Pomiešame múkovú zmes s vodou a žltkovo-sladidlovou zmesou.
6. Vyšľaháme bielky (metlička musí byť čistý, umytý!) a opatrne pridáme ich k zmesi. Pomiešame ich.
7. ½ cesta prelejem do 1. vymastenej, posypanej tortovej formy a 2. Polovicu do druhej.
8. Pečieme ich na 180° cca 10 min.
9. Pripravíme krém: vyšľaháme žĺtky (4 ks) so sladidlom (9-10 dkg). Netreba, ale ja som žĺtky trošku „zohriala, povarila“ na pare. Nie každý RAW je RAW smile emoticon. Dobrá rada pre tých, ktorý chcú postupovať rovnako ako ja: pri varení som celý čas miešala zmes a keď mala krémovú konzistenciu, nádobu som ihneď dala do studenej vody.
10. Pomiešame mascarpone, jogurt, vanilkovú arómu a žltkový krém.
11. Spodnú vrstvu, teda 1. cesto dôkladne pokvapkáme zmesou amaratta a kávy.  
12. 2/3 krému bode ďalšia vrstva, ktorú posypeme kakaom.
13. 2. cesto 3. vrstva, ktorú znova pokvapkáme zmesou amaretta a kávy.
14. Na to nanesieme zvyšok krému, ktorú posypeme kakaom.
15. Tortičku dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby sa chute spojili.

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now