top of page

Mohlo by to byť aj Tiramisu :)


...každopádne light verzia z domácej piškóty, z múky z ovsených vločiek Ingrediencie: ...na cesto: 7 dkg múky z ovsených vločiek ½ čajová lyžica sóda bikarbóny 5 vajíčok 0,6 dl vody Sladidlo nahrádzajúce 14 dkg cukru ...na krém: 4 žĺtkov (z bielok si upečiete bielkovinovú praženicu na raňajky J) 50 dkg mascarpone syru (pre silne diétujúcich nízkotučný krémový tvaroh) 15 dkg gréckeho jogurtu Sladidlo nahrádzajúce 9-10 dkg cukru Kvapky vanilkovej arómy ...ďalej: nízkotučné kakao 1 dl studenej kávy amaretto likér do kávy Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Pripravíme cesto: rozdelíme vajíčka a žltky. 3. Vyšlaháme žltky so sladidlom (14 dkg). 4. Pomiešame múku so sóda bikarbónou. 5. Pomiešame múkovú zmes s vodou a žltkovo-sladidlovou zmesou. 6. Vyšľaháme bielky (metlička musí byť čistý, umytý!) a opatrne pridáme ich k zmesi. Pomiešame ich. 7. ½ cesta prelejem do 1. vymastenej, posypanej tortovej formy a 2. Polovicu do druhej. 8. Pečieme ich na 180° cca 10 min. 9. Pripravíme krém: vyšľaháme žĺtky (4 ks) so sladidlom (9-10 dkg). Netreba, ale ja som žĺtky trošku „zohriala, povarila“ na pare. Nie každý RAW je RAW smile emoticon. Dobrá rada pre tých, ktorý chcú postupovať rovnako ako ja: pri varení som celý čas miešala zmes a keď mala krémovú konzistenciu, nádobu som ihneď dala do studenej vody. 10. Pomiešame mascarpone, jogurt, vanilkovú arómu a žltkový krém. 11. Spodnú vrstvu, teda 1. cesto dôkladne pokvapkáme zmesou amaratta a kávy. 12. 2/3 krému bode ďalšia vrstva, ktorú posypeme kakaom. 13. 2. cesto 3. vrstva, ktorú znova pokvapkáme zmesou amaretta a kávy. 14. Na to nanesieme zvyšok krému, ktorú posypeme kakaom. 15. Tortičku dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby sa chute spojili.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page