Osviežujúca letná tvarohová dobrota bez pečenia
Ingrediencie (pre tortovú formu s priemerom 20 cm): ...na korpus: 12 dkg nasekaných orechov (mandlí, pekanových orechov, atď.) 6 dkg kokosu 8-10 dkg džemu ...na krém: 25 dkg tvarohu 15 dkg bieleho jogurtu 20 dkg zrelého čerstvého ovocia (u mňa broskyne, čučoriedky, egreše, čerešne) Cca 8 dkg medu (alebo iného sladidla – množstvo závisí od sladkosti ovocí) 1 dl mlieka Želatína (u mňa 6 ks plátkovej želatíny) Postup: 1. Pomiešame ingrediencie na korpus a mix rozložíme, tlačíme ku dnu 18 cm posypanej tortovej formy. 2. Pripravíme želatínu pomocou mlieka (1 dl) podľa popísaného postupu na sáčku. 3.Želatinovo-mliečnú zmes pomiešame s tvarohom, jogurtom a medom. 4. Rozmixujeme ovocie a pridáme ich k zmesi. 5. Zmes nalejeme do formy, na korpus a dáme do chladničky kým krém nestuhne.
