Piškótová tortička s broskyňami a kúskami arašidov
…s týmto jednoduchým koláčikom je úspech zaručený :)
Ingrediencie: 8 dkg celozrnnej špaldovej múky - pre celiatikov 8 dkg ryžovej múky ½ čajová lyžica sóda bikarbóny 4 vajíčka 10-12 dkg medu Kvapky vanilkovej arómy Škorica (podľa chuti)
20 dkg broskýň 4 dkg arašidov
Postup: 1. Vymastíme, posypeme formu (u mňa priemer: 23 cm). 2. Predhrejeme rúru na 180°. 3. Pomiešame múku, sóda bikarbónu (a škoricu). 4. Rozdelíme vajíčka. 5. Žĺtky vyšľaháme s medom a vanilkou. 6. Spojíme múkovú a žĺtkovú zmes, a dobre ich pomiešame. 7. Vyšľaháme bielky a opatrne ich pridáme k zmesi. Pomiešame ich. 8. Cesto prelejeme do formy, posypeme nasekanými broskyňami a arašidmi. 9. Pečieme do zlatista, cca 20-25 min.
S celozrnnou múkou:

S ryžovou múkou:

...chuťovo žiadný rozdiel ;)