top of page

Bagetky z ovsených vločiek

Podľa ingrediencii a popisu receptu by som neverila, že sa mi vydarí také niečo... Bagetky chutia výborne aj na druhý deň, síce kvôli ovseným vločkám treba mať po ruke vodu na zapitie , ale napriek tomu vôbec nie sú suché. Každopádne odporúčam vyskúšať!

Ingrediencie: 20 dkg ovsených vločiek 10 dkg nízkotučného tvarohu 2 bielky ½ čajová lyžica soli ½ kávová lyžica sóda bikarbóny 0,4 dl vody

Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Sekáčikom nasekáme ovsené vločky (pár sekúnd stačí) a pomiešame ich so soľou a sódou bikarbónou. 3. Trošku vyšľaháme bielka (fakt len trošku J) a pomiešame s vodou a tvarohom. 4. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame. 5. Rukou formujeme bagetky (u mňa 4 ks) a poukladáme ich na papier na pečenie. 6. Pečieme cca 30-40 min (podľa potreby).

Zdroj: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/…/eleszt…

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page