Domací bezlaktózový paleo „tvaroh“

July 8, 2015

 

Potrebujeme na cca 25 dkg „tvarohu“:

10 bielok

6 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy

2 kávové lyžice soli

2 polievkové lyžice kokosového oleja

 

+ sitko

 

Postup:

1. Do hrnca dáme zohriať 2,5 – 3 liter vody. Privedieme do varu. Hrniec musí byť väčší, s cca 6-7 litrovým objemom

2. Medzitým pomiešame bielka so soľou a citrónovou šťavou a roztopeným (nie horúcim) kokosovým olejom.

3. Do vriacej vody nalejeme zmes, čas na čas trošku miešame. Varíme cca 3 minúty.

4. Odcedíme a po vychladnutí vidličkou vytlačíme zvyšok vody.

....ďalej závisí iba od Vás, čo chutné z toho pripravíte :)

 

Ďalší spôsob prípravy z prášku z vaječných bielkov (sušené vaječné bielka) je TU

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now