Domací bezlaktózový paleo „tvaroh“

Potrebujeme na cca 25 dkg „tvarohu“:
10 bielok
6 polievkové lyžice čerstvej citrónovej šťavy
2 kávové lyžice soli
2 polievkové lyžice kokosového oleja
+ sitko
Postup:
1. Do hrnca dáme zohriať 2,5 – 3 liter vody. Privedieme do varu. Hrniec musí byť väčší, s cca 6-7 litrovým objemom
2. Medzitým pomiešame bielka so soľou a citrónovou šťavou a roztopeným (nie horúcim) kokosovým olejom.
3. Do vriacej vody nalejeme zmes, čas na čas trošku miešame. Varíme cca 3 minúty.
4. Odcedíme a po vychladnutí vidličkou vytlačíme zvyšok vody.
....ďalej závisí iba od Vás, čo chutné z toho pripravíte :)
Ďalší spôsob prípravy z prášku z vaječných bielkov (sušené vaječné bielka) je TU.