Šťavnatá broskyňová piškóta

July 9, 2015

Osviežujúci dezertík z chladničky na horúce letné dni.

 

Ingrediencie:
10 dkg celozrnnej ražnej múky (môže byť aj špaldová)
½ kávová lyžica sódy bikarbóny
½ kávová lyžica škorice
4 vajíčka
12,5 dkg nízkotučného tvarohu
2 polievkové lyžice broskyňového džemu (bez cukru)
12-14 dkg medu

 

2 broskyne

 

Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Pomiešame múku, sóda bikarbónu a škoricu.
3. Vyšľaháme vajíčka, pridáme tvaroh, džem a med. Dôkladne pomiešame.
4. Spojíme zmesi a pomiešame ich.
5. Rozrežeme broskyne na menšie kúsky.
6. Mix prelejeme do vymastenej, posypanej formy (priemer 22-23 cm) a posypeme kúskami broskyne.
7. Pečieme cca 45-50 min (do zlatista). Podávame po vychladnutí.

 

 

 

 

Please reload

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now