top of page

Šťavnatá broskyňová piškóta

Osviežujúci dezertík z chladničky na horúce letné dni.

Ingrediencie: 10 dkg celozrnnej ražnej múky (môže byť aj špaldová) ½ kávová lyžica sódy bikarbóny ½ kávová lyžica škorice 4 vajíčka 12,5 dkg nízkotučného tvarohu 2 polievkové lyžice broskyňového džemu (bez cukru) 12-14 dkg medu

2 broskyne

Postup: 1. Predhrejeme rúru na 180°. 2. Pomiešame múku, sóda bikarbónu a škoricu. 3. Vyšľaháme vajíčka, pridáme tvaroh, džem a med. Dôkladne pomiešame. 4. Spojíme zmesi a pomiešame ich. 5. Rozrežeme broskyne na menšie kúsky. 6. Mix prelejeme do vymastenej, posypanej formy (priemer 22-23 cm) a posypeme kúskami broskyne. 7. Pečieme cca 45-50 min (do zlatista). Podávame po vychladnutí.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page