top of page

Orechová tortička

Ingrediencie:

…na korpus:

10 dkg celozrnnej špaldovej múky

6 dkg múky z vlašských orechov (velmi jemne nasekaných vlašských orechov)

3 vajíčka

1/2 čajová lyžica sódy bikarbóny

1-1/2 kávová lyžica škorice

16 dkg jabĺk (ošúpaných)

sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru

1 dl kokosového mlieka

6 dkg hrozienok

…na krém:

2 celé prášky na prípravu vanilkového pudingu

10 dkg vlašských orechov (nasekaných na väčšie kúsky)

5 dkg ovsenách otrúb

0,8 dl kokosového mlieka

kvapky vanilkovej arómy

sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru

+ 2 polievkové lyžice kokosového oleja

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 180°.

2. Pomiešame múky, sóda bikarbónu, škoricu.

3. Rozdelíme vajíčka.

4. Žĺtka pomiešame so sladidlom a mliekom.

5. Spojíme zmesi a pridáme hrozienka. Dôkladne ich pomiešame.

6. Dôkladne vyšlaháme bielky. Opatrne pridáme k zmesi a pomiešame ich.

7. Mix prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy (priemer cca 22 cm ) - okraj formy nevymastíme, neposypeme, iba dno formy.

8. Pečieme na 180°cca 15 min.

9. Keď sa korpus upiekol, pripravíme krém: Pomiešame prášok na puding, ovsené otruby a sladidlo.

10. Začneme zohrievať 0,8 dl kokosovej múky (podľa receptu na vanilkový puding by sme potrebovali 2x0,5 l, ale aby bol krém tvrdší budeme potrebovať iba 2x0,4 dl).

11. Pridáme pudinkovo-otrbovú zmes k mlieku a miešame, kým nám zmes nestuhne.

12. Na konci pridáme ešte kokosový olej a dôkladne pomiešame.

13. Počkáme kým krém trošku vychladne, ešteraz dôkladne pomiešame a nanesieme ju na korpus. Môžeme posypať ešte nasekanými orechmi.

14.

Dáme do chladničky na cca 2-3 hodiny.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page