Orechová tortička
Ingrediencie:
…na korpus:
10 dkg celozrnnej špaldovej múky
6 dkg múky z vlašských orechov (velmi jemne nasekaných vlašských orechov)
3 vajíčka
1/2 čajová lyžica sódy bikarbóny
1-1/2 kávová lyžica škorice
16 dkg jabĺk (ošúpaných)
sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru
1 dl kokosového mlieka
6 dkg hrozienok
…na krém:
2 celé prášky na prípravu vanilkového pudingu
10 dkg vlašských orechov (nasekaných na väčšie kúsky)
5 dkg ovsenách otrúb
0,8 dl kokosového mlieka
kvapky vanilkovej arómy
sladidlo nahrádzajúce 16 dkg cukru
+ 2 polievkové lyžice kokosového oleja
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 180°.
2. Pomiešame múky, sóda bikarbónu, škoricu.
3. Rozdelíme vajíčka.
4. Žĺtka pomiešame so sladidlom a mliekom.
5. Spojíme zmesi a pridáme hrozienka. Dôkladne ich pomiešame.
6. Dôkladne vyšlaháme bielky. Opatrne pridáme k zmesi a pomiešame ich.
7. Mix prelejeme do vymastenej, posypanej tortovej formy (priemer cca 22 cm ) - okraj formy nevymastíme, neposypeme, iba dno formy.
8. Pečieme na 180°cca 15 min.
9. Keď sa korpus upiekol, pripravíme krém: Pomiešame prášok na puding, ovsené otruby a sladidlo.
10. Začneme zohrievať 0,8 dl kokosovej múky (podľa receptu na vanilkový puding by sme potrebovali 2x0,5 l, ale aby bol krém tvrdší budeme potrebovať iba 2x0,4 dl).
11. Pridáme pudinkovo-otrbovú zmes k mlieku a miešame, kým nám zmes nestuhne.
12. Na konci pridáme ešte kokosový olej a dôkladne pomiešame.
13. Počkáme kým krém trošku vychladne, ešteraz dôkladne pomiešame a nanesieme ju na korpus. Môžeme posypať ešte nasekanými orechmi.
14.


Dáme do chladničky na cca 2-3 hodiny.