Pavlova tortičky
Ingrediencie:
...na Pavlova základ:
3 bielka
Sladidlo nahrádzajúce 1,5-2 dkg cukru (podľa chuti)
1 kávová lyžica octu
1 polievková lyžica škrobovej múky
...na krém:
1 žĺtok
1,5 dl mlieka
Sladidlo nahrádzajúce 1,2 dkg cukru
1 dkg škrobovej múky/škrobu
Štipka vanilky alebo vanilkovej arómy
1 čajová lyžica citrónovej šťavy
+ ovocie, džem – podľa chuti
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 150°.
2. Vyšľaháme bielka...keď už budú biele, začneme pridávať postupne sladidlo a ocot.
3. Keď už sú bielka „tvrdé“, pomiešame ich so škrobovou múkou.
4. Na papier na pečenie poukladáme kopčeky, tvarujeme ich tak, aby bol v strede menší kráter.
5. Ihneď ako vložíme Pavlova základ do rúry, znížime teplotu na 110°.
6. Pečieme hodinu, pričom rúru nemôžeme tvoriť.
7. Po hodine pečenia, ich necháme na ďalšiu hodinu v rúre, až potom ich vyberieme.
8. Pripravíme krém (až keď Pavlova základ vychladol): Pomiešame ingrediencie na krém a v hrnci varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
9. Počkáme, kým krém vychladne, až potom môžeme podávať tortičky...do „kráterov“ vložíme krém, na to ovocie (+džem).
...kombinácia Pavlova základu, krému, broskyňového džemu a čerstvých broskýň je výnimočná :)
