top of page

Pavlova tortičky

Ingrediencie:

...na Pavlova základ:

3 bielka

Sladidlo nahrádzajúce 1,5-2 dkg cukru (podľa chuti)

1 kávová lyžica octu

1 polievková lyžica škrobovej múky

...na krém:

1 žĺtok

1,5 dl mlieka

Sladidlo nahrádzajúce 1,2 dkg cukru

1 dkg škrobovej múky/škrobu

Štipka vanilky alebo vanilkovej arómy

1 čajová lyžica citrónovej šťavy

+ ovocie, džem – podľa chuti

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 150°.

2. Vyšľaháme bielka...keď už budú biele, začneme pridávať postupne sladidlo a ocot.

3. Keď už sú bielka „tvrdé“, pomiešame ich so škrobovou múkou.

4. Na papier na pečenie poukladáme kopčeky, tvarujeme ich tak, aby bol v strede menší kráter.

5. Ihneď ako vložíme Pavlova základ do rúry, znížime teplotu na 110°.

6. Pečieme hodinu, pričom rúru nemôžeme tvoriť.

7. Po hodine pečenia, ich necháme na ďalšiu hodinu v rúre, až potom ich vyberieme.

8. Pripravíme krém (až keď Pavlova základ vychladol): Pomiešame ingrediencie na krém a v hrnci varíme, kým nedostaneme krémovú konzistenciu.

9. Počkáme, kým krém vychladne, až potom môžeme podávať tortičky...do „kráterov“ vložíme krém, na to ovocie (+džem).

...kombinácia Pavlova základu, krému, broskyňového džemu a čerstvých broskýň je výnimočná :)

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page