top of page

Makovo-jablková, krémová tortička

Potrebujeme:

...na 1. vrstvu:

15 dkg múky (použila som 7,5 dkg celozrnnej a 7,5 dkg múky so zníženým obsahom sacharidov, ale môžete použiť aj 15 dkg celozrnnej múky)

10 dkg masla

Sladilo nahrádzajúce cca 9,5 dkg cukru

...na 2. vrsvu:

10 dkg drveného maku

15 dkg džemu (bez cukru)

3 dkg hrozienok

1,5 dl vody

Kôra 1/2 citrónu

Med podľa sladkosti džemu (ja som pridala +5 dkg medu)

Vanilka/vanilková aróma

...na 3. vrstvu:

25 dkg nastrúhaných/nasekaných jabĺk

½ čajová lyžica škorice

8 dkg medu (+ podľa chuti)

3 dkg hrozienok

5 dkg nasekaných orechov (ja som orechy doma nemala, takže som použila arašidy)

..na 4. vrstvu:

3 žĺtka

0,5 l mlieka

sladidlo nahrádzajúce 4 dkg cukru

vanilka alebo vanilková aróma

4-5 dkg škrobovej múky

Postup:

1. Rukou dôkladne pomiešame ingrediencie na cesto, zabalíme do sáčku a dáme do chladničky na 1 hodinu.

2. Pripravíme 2. vrstvu: pomiešame ingrediencie a v panvici varíme cca 5 min.

3. Pripravíme 3. vrstvu: pomiešame ingrediencie (okrem ovsených otrúb) a v panvici varíme cca 5 min. Až na konci pridáme ovsené otruby a pomiešame.

4. Po hodine vyberieme cesto z chladničky a dno formy (priemer: 20 cm) pretrieme kokosovým olejom a posypeme múkou (kokosová, celozrnná…akú nájdete doma).

5. Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme natenko a formu vyložíme cestom - aj okraj. Možno, že budete vedieť manárbať iba po kúskoch s vyvaľkaným cestom....nevadí, rukou bude treba potom dotvarovať, spojiť kúsky.

6. Nalejeme/vložíme 2 vrstvu na cesto a na to 3. vrstvu. Povrch pekne vyrovnáme.

7. Pečieme v predhriatej rúre na 180° cca 30 min.

8. Keď sa upiekla tortička, pripravíme 4. vrstvu, krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame a varíme v hrci, kým nedostaneme krémovú konzistenciu. Počkáme, kým krém trošku vychladne, potom nanesieme na povrch.

9. Dáme do chladničky, počkáme pár hodín aby sa chute spojili a môžeme servírovať.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page