top of page

Orechovo-kakaový slimák

Už niekoľko dní som mala chuť na kakaového slimáka. Zverejnila Som Vám recept na kakaový slimák z tvarohu, ale teraz som chcela taký "cestovinovejší" - neviem to lepšie charakterizovať :). Chcela som zdravý, bez bielej múky....už som 2 porcie vyhodila (hihi), kým sa mi to vydarilo podľa tohto receptu,viď. nižšie.

Ináč cesto je veľmi mäkučké, chuťovo (s mojím sladidlom) sa dosť podobá na "N**bi U**ate Kakaový slimák".

...na cesto:

10 dkg ľanovej múky

3,5 dkg múky z ovsených vločiek

5,5 dkg lepku

4 g instantného droždia

3 dl mlieka

2,5 dkg masla alebo kokosového oleja

1 žĺtko

Štipka soli

Sladidlo nahrádzajúce 12 dkg cukru

...na plnku:

1 dkg kakaa

½ kávová lyžica škorice (možno vynechať)

5 dkg mletých/nasekaných orechov

Sladidlo nahrádzajúce 7,5 dkg cukru

1 veľká polievková lyžica kokosového oleja (alebo masla)

Postup:

1. Pomiešame suché ingrediencie na cesto.

2. Roztopíme olej/maslo v mlieku na panvici (nevaríme!...mlieko by malo byť iba teplučké)

3. Pridáme žĺtko, soľ a sladidlo.

4. Spojíme tekutú zmes so suchými ingredienciami a dôkladne pomiešame rukou.

5. Necháme kysnúť cesto cca 45 min. Ja som dala nádobu do rúry.

6. Cesto rozvaľkáme na dôkladne posypanej doske, natrejeme olejom/maslom a posypeme zmesou ingrediencií na plnku.

7. Zrolujeme a rozrežeme cca 1-1,5 cm hrubé slimáky. Poukladáme ich na papier na pečenie.

8. Pečieme cca 20-25 min.

Tags:

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page