top of page

Tuniaková tortilla


...úžastná, mäkkučká, chutná a v neposladom rade časovo nenáročná...treba vyskúšať! :)

Ingrediencie:

...na tortilla cesto:

7 dkg múky z ovsených vločiek

1 dkg maránty trstinovej (škrobovej múky – zemiakovým a kukuričným škrobom som neskúšala, ale podľa mňa aj tie by mohli byť ok)

1 menšie vajíčko

1 menšia kávová lyžica soli

cca 1,25 dl vody

+ kokosový olej na pečenie

...na plnku:

1 menšia konzerva tuniaka vo vlastnej šťave

8 dkg krémového syru

+ podľa chuti: rukkola, cibuľa, ďalšia zelenina, koreniny

Postup:

1. Pomiešame ingrediencie na tortillii.

2. Upečieme 2 ks v panvici na palacinky.

3. Dôkladne odcedíme tuniaka.

4. Pomiešame tuniak so syrom, pridáme ďalšiu zeleninu a koreniny.

5. Počkáme, kým tortila vychladne, rozložíme ju ako palacinku aby tvorila jedno súvislé cesto.

6. Povrch natrejeme „krémom“, na to poukladáme rukkolu a zrolujeme do alobalu: začneme rolovať, zahneme hrany a zrolujeme.

7. Dáme do chladničky na niekoľko hodín, aby sa chute spojili. Pred podávaním rozrežeme v strede...ako na obrázku.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page