Čokoládovo-kokosovo malinová Mc tortička a´la „bezvýčitiekovský“
August 21, 2015
Takže, trošku oneskorene, ale tu vidíte moju vlastnú, vlastnoručnú narodeninovú tortičku č. 1 (lebo bude aj č. 2 :)). Inšpirovala som sa bezlaktózovou, bezlepekovouvou a bezcukrovou tortičkou Mc Cafe. Obrázok Mc’ tortičky z instragramu:

Nie kvôli zaujatosti, ale som si istá že môja chutila oveľa lepšie :) tú moju ochutnali viacerí a o recept bol veľký záujem.
Tortička nie je “light”, kalórií je tam dosť kvôli kokosovému oleju, mandľovej múky, medu, kakaa a čokolády…ALE je paleo a 3krát BEZ (múky, laktózy a cukru) a chutí MEGA :)))

Ingrediencie:
…na korpus:
16 dkg mandľovej múky
8 dkg kokosového oleja
4 vajíčka
6 dkg kakaa
6 dkg maránty trstinovej alebo tapioka škrobu
1 dl kokosového mlieka (môže byť sušené kokosové mlieko + voda)
štipka vanilky
1/2-1 kávová lyžica sóda bikarbóny
30 dkg medu
…na kokosovú vrstvu:
6 dkg kokosu
1 dkg mandľovej múky
1,5 dkg kokosového oleja
4 dkg medu
cca 0,7 dl kokosového mlieka
…ďalej potrebujeme:
40 dkg čokolády (bez cukru, s vysokým obsahom kakaa)
4 veľké polievkové lyžice kokosového oleja
30 dkg malín + med podľa chuti + 1 veľká čajová lyžica konjakovej múky (ak nemáme, môžete používať aj želatínu)
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175°.
2. Vymastíme a posypeme dno 2 tortových foriem s priemerom 22 cm.
3. Pomiešame mandľovú múku, kakao, škrob, sóda bikarbónu a vanilku.
4. Vyšľaháme roztopený (nie horúci) kokosový olej s vajíčkami, mliekom a medom.
5. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame.
6. 1/2 prelejeme do 1. formy a 2. časť do druhej. Pečieme ich spolu (ak sa Vám do rúry zmestia) cca 15-20 min.
7. Počkáme, kým korpusy vychladnú.
8. Pripravíme 1. vrstvu čokolády: polovicu čokolády (20 dkg) necháme roztopiť na panvici s 2 lyžicami kokosového oleja a potom tekutú čokoládu nanesieme na 1. korpus. Dáme do chladničky, aby čokoláda stvrdla.
9. Pripravíme kokosovú vrstvu: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Kokosový mix (po stvrdnutí čokolády) nanesieme na čokoládu. Prstami urovnáme povrch, aby bol rovný, rovnomerný.
10. Roztopíme 2. polovicu čokolády s ďalšími 2 polievkovými lyžicami kokosového oleja a tekutú čokoládu nalejeme/nanesieme na kokosovú vrstvu. Opäť dáme tortičku do chladničky… pred úplným stvrdnutím čokolády, vložíme 2. korpus na čokoládovú vrstvu a tortu vrátime do chladničky.
11. Rozmixujeme maliny s medom, pridáme konjakovú múku, dôkladne ich pomiešame.
12. Malinový mix nanesieme na povrch tortičky.
13. Tortičku vrátime do chladničky a čakáme niekoľko hodín, aby sa chute spojili.
Tortičku by bolo treba krájať horúcim nožom, kvôli čokoládovým vrstvám. No ja som na to trpezlivosť nemala a preto to vyzeralo tak ako to vyzeralo… :)))



join us
for the
PARTY
Recipe Exchange @ 9pm!