Čokoládovo-kokosovo malinová Mc tortička a´la „bezvýčitiekovský“
Takže, trošku oneskorene, ale tu vidíte moju vlastnú, vlastnoručnú narodeninovú tortičku č. 1 (lebo bude aj č. 2 :)). Inšpirovala som sa bezlaktózovou, bezlepekovouvou a bezcukrovou tortičkou Mc Cafe. Obrázok Mc’ tortičky z instragramu:

Nie kvôli zaujatosti, ale som si istá že môja chutila oveľa lepšie :) tú moju ochutnali viacerí a o recept bol veľký záujem.
Tortička nie je “light”, kalórií je tam dosť kvôli kokosovému oleju, mandľovej múky, medu, kakaa a čokolády…ALE je paleo a 3krát BEZ (múky, laktózy a cukru) a chutí MEGA :)))

Ingrediencie: …na korpus: 16 dkg mandľovej múky 8 dkg kokosového oleja 4 vajíčka 6 dkg kakaa 6 dkg maránty trstinovej alebo tapioka škrobu 1 dl kokosového mlieka (môže byť sušené kokosové mlieko + voda) štipka vanilky 1/2-1 kávová lyžica sóda bikarbóny 30 dkg medu …na kokosovú vrstvu: 6 dkg kokosu 1 dkg mandľovej múky 1,5 dkg kokosového oleja 4 dkg medu cca 0,7 dl kokosového mlieka …ďalej potrebujeme:
40 dkg čokolády (bez cukru, s vysokým obsahom kakaa) 4 veľké polievkové lyžice kokosového oleja 30 dkg malín + med podľa chuti + 1 veľká čajová lyžica konjakovej múky (ak nemáme, môžete používať aj želatínu) Postup: 1. Predhrejeme rúru na 175°. 2. Vymastíme a posypeme dno 2 tortových foriem s priemerom 22 cm. 3. Pomiešame mandľovú múku, kakao, škrob, sóda bikarbónu a vanilku. 4. Vyšľaháme roztopený (nie horúci) kokosový olej s vajíčkami, mliekom a medom. 5. Spojíme zmesi a dôkladne ich pomiešame. 6. 1/2 prelejeme do 1. formy a 2. časť do druhej. Pečieme ich spolu (ak sa Vám do rúry zmestia) cca 15-20 min. 7. Počkáme, kým korpusy vychladnú. 8. Pripravíme 1. vrstvu čokolády: polovicu čokolády (20 dkg) necháme roztopiť na panvici s 2 lyžicami kokosového oleja a potom tekutú čokoládu nanesieme na 1. korpus. Dáme do chladničky, aby čokoláda stvrdla. 9. Pripravíme kokosovú vrstvu: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame. Kokosový mix (po stvrdnutí čokolády) nanesieme na čokoládu. Prstami urovnáme povrch, aby bol rovný, rovnomerný. 10. Roztopíme 2. polovicu čokolády s ďalšími 2 polievkovými lyžicami kokosového oleja a tekutú čokoládu nalejeme/nanesieme na kokosovú vrstvu. Opäť dáme tortičku do chladničky… pred úplným stvrdnutím čokolády, vložíme 2. korpus na čokoládovú vrstvu a tortu vrátime do chladničky. 11. Rozmixujeme maliny s medom, pridáme konjakovú múku, dôkladne ich pomiešame. 12. Malinový mix nanesieme na povrch tortičky. 13. Tortičku vrátime do chladničky a čakáme niekoľko hodín, aby sa chute spojili.
Tortičku by bolo treba krájať horúcim nožom, kvôli čokoládovým vrstvám. No ja som na to trpezlivosť nemala a preto to vyzeralo tak ako to vyzeralo… :)))
