top of page

Čokoládový tvaroháčik

Tento recept je typickým príkladom toho, keď veľa času a nakúpené ingrediencie doma nemám, ale viem, že poobede budem mať chuť na niečo sladké. Aby som predišla prežieraniu cukrových, bielomúkových “dobrôt”, radšej som si pripravila toto….

Ingrediencie:

...na korpus:

5 dkg kakaa

6 vajíčok

sladidlo nahrádzajúce 15 dkg

štipka škorice

1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny

vanilka alebo vanilková aróma

...na krém:

5 dkg čokolády (bez cukru)

1 veľká polievková lyžica kokosového oleja

12,5 dkg tvarohu

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 175° a vymastíme, posypeme formu (priemer cca 22 cm).

2. Rozdelíme vajíčka.

3. Žltky vyšlaháme so sladidlom.

4. Pomiešame kakao so škoricou a sódou bikarbónou.

5. Vyšľaháme bielky.

6. Pomiešame žĺtkovú zmes a kakaovú, potom opatrne pomiešame zmes s bielkami.

7. Mix prelejeme do formy a pečieme cca 10-15 min.

8. Keď korpus vychladol, pripravíme krém: roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a pomiešame s tvarohom.

9. Krém nanesieme na povrch korpusu.

10. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page