Čokoládový tvaroháčik
Tento recept je typickým príkladom toho, keď veľa času a nakúpené ingrediencie doma nemám, ale viem, že poobede budem mať chuť na niečo sladké. Aby som predišla prežieraniu cukrových, bielomúkových “dobrôt”, radšej som si pripravila toto….
Ingrediencie:
...na korpus:
5 dkg kakaa
6 vajíčok
sladidlo nahrádzajúce 15 dkg
štipka škorice
1/2 kávová lyžica sóda bikarbóny
vanilka alebo vanilková aróma
...na krém:
5 dkg čokolády (bez cukru)
1 veľká polievková lyžica kokosového oleja
12,5 dkg tvarohu
Postup:
1. Predhrejeme rúru na 175° a vymastíme, posypeme formu (priemer cca 22 cm).
2. Rozdelíme vajíčka.
3. Žltky vyšlaháme so sladidlom.
4. Pomiešame kakao so škoricou a sódou bikarbónou.
5. Vyšľaháme bielky.
6. Pomiešame žĺtkovú zmes a kakaovú, potom opatrne pomiešame zmes s bielkami.
7. Mix prelejeme do formy a pečieme cca 10-15 min.
8. Keď korpus vychladol, pripravíme krém: roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a pomiešame s tvarohom.
9. Krém nanesieme na povrch korpusu.
10. Dáme do chladničky na 1-2 hodiny.
