top of page

Fantastické keksíky (bez lepku, bez cukru, bez laktózy a bez vajíčok)

...tieto keksíky sú super na cestu, lebo neobsahujú nič, čo sa môže pokaziť...dlho ich môžete skladovať (síce si nemyslím, že im dokážete odolať J)

Ingrediencie:

20 dkg jemne nasekaných orechov/mandlí/arašidov (podľa toho, čo máte doma)

4 dkg tapioka škrobu alebo maránty trstinovej*

*viacerí mi píšete, že nemáte, neviete si zohnať takéto múky. Ide o škrobové múky, takže môžete skúsiť zemiakový alebo kukuričný – ja som piecť s nimi ešte síce neskúšala, lebo (skoro) vždy mám doma aspoň jeden z tých dvoch typov múk, ale teoreticky by mohli byť ok aj tieto).

10 dkg medu

6 dkg kokosového oleja

½ čajová lyžica sóda bikarbóny

½ kávová lyžica medovníkového korenia (alebo ak nemáte doma, škorice)

Postup:

1. Pomiešame rukou všetky ingrediencie a zmes dáme do chladničky na 5 min.

2. Predhrejeme rúru na 200°.

3. Odoberme z cesta množstvo vo veľkosti (väčšieho) orechu a rukou formulujem guľky.

4. Guľky poukladáme na papier na pečenie a dnom pohára ich pritlačíme.

5. Pečieme 1. minútu na 200°, potom znížime teplotu na 180° a pečieme ďalej cca 10 min. Pečieme do hneda – treba dávať pozor, aby sa keksíky nepripiekli – ani dno, ani povrch.

(S mojou rúrou po cca 2 minutách pečiem iba z hora, lebo dno keksíkov by sa ináč pripieklo. )

Keď vyberiete keksíky z rúry, ešte budú mäkučké, ale keď vychladnú, stvrdnú. Čím sú keksíky hnedšie, tým chrumkavejšie budú.

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page