top of page

Zjednodušený Rákócziho tvarožník

Ingrediencie:

...na korpus:

10 dkg celozrnnej špaldovej múky

5 dkg mandľovej múky

½ čajová lyžica sóda bikarbóny

0,5 dl mlieka

7 dkg kokosového oleja

1 vajíčko

2 žĺtka

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru

+ 2 polievkové lyžice džemu

...na tvarohovú vrstvu:

50 dkg tvarohu

2 žĺtky

1-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Vanilková aróma

Sladidlo nahrádzajúce 8 dkg cukru

...na povrch:

4 bielka

Sladidlo podľa chuti

1 kávová lyžica citrónovej šťavy

Postup:

1. Predhrejeme rúru na 180° a vymastime, posypeme formu na pečenie (u mňa tortová forma s priemerom 22cm).

2. Pomiešame špaldovú múku, mandľovú múku a sóda bikarbónu.

3. Vyšľaháme vajíčka (1 vajíčko + 2 žĺtky) s roztopeným kokosovým olejom, mliekom a sladidlom.

4. Spojíme zmesi a rukou dôkladne ich pomiešame.

5. Cesto poukladáme na dno formy.

6. Pečieme cca 12 min.

7. Povrch natrejeme džemom (cca 2 polievkové lyžice džemu, nie viac).

8. Pripravíme tvarohový krém: všetky ingrediencie dôkladne pomiešame a dáme na korpus.

9. Pečieme ďalej cca 15 min (5 min z hora a dola, 10 min iba z hora ... aspoň s mojou rúrou sa treba takto zahrať, aby sa dno nepripieklo).

10. Začneme šľahať bielka, pridáme citrónovú šťavu a pomaly aj sladidlo. Šľaháme ďalej, kým bude mať krémovú konzistenciu.

11. Opatrne rozložíme sneh na tvarohovú plnku, povrch vyrovnáme. Znížime teplotu na 120° a pečieme cca 15 min (5 min z hora a dola, 10 min iba z hora).

12. Keď torta vychladla, dáme do chladničky a podávame za studena (s džemom).

join us

 for the 

PARTY

Recipe Exchange @ 9pm!

bottom of page